Szybka tarta na ciasteczkach owsianych z kakao Eko Produkt

SKŁADNIKI

300g ciasteczek owsianych z kakao Ekoprodukt (3 opakowania)

75g oleju kokosowego Bio

100ml wody

2 łyżeczki agar-agar

2 łyżki syropu z agawy

450g mrożonych truskawek

1 puszka mleka kokosowego

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

         Ciasteczka owsiane z kakao Ekoprodukt dokładnie kruszymy, możemy to zrobić za pomocą malaksera lub wrzucamy do woreczka strunowego i rozkruszamy wałkiem.
Następnie okruszki dokładnie mieszamy z olejem kokosowym.

         Do formy na tarte, wysypujemy okruszki i mocno ugniatamy na dnie. Formę wstawiamy do lodówki.

         Rozmrożone truskawki blendujemy na gładko. W garnuszku zagotowujemy wodę, dodajemy agar-agar i syrop z agawy, dokładnie mieszamy.
Dodajmy zblendowane truskawki, mieszamy wszystko i zagotowujemy mieszając cały czas.

         Powstały mus truskawkowy wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pozostawiamy do stężenia i ostygnięcia.

         Gdy mus ostygnie możemy ciasto schować do lodówki by zastygł spód z olejem kokosowym.

         Na koniec robimy dekorację z mleka kokosowego. Potrzebujemy tylko gęstą część mleka, ubijamy ją na sztywno i wykładamy na ciasto.

UŻYTE PRODUKTY