Pszenica z miodem z tapioką i musem z mango idealna zarówno na śniadanie jak i deser
SKŁADNIKI
290g mleka kokosowego
240g mleka sojowego
60g drobnej tapioki
1 łyżka cukru z wanilią
1 dojrzałe mango lub 1 puszka mango w syropie
60g pszenicy z miodem Ekoprodukt
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlewamy mleko kokosowe i sojowe, dodajemy tapiokę i cukier z wanilią.
Gotujemy na nie dużym ogniu, cały czas mieszając rózgą dopóki kuleczki tapioki nie staną się przezroczyste.
Trwa to mniej więcej 30 min.
Tapiokę przelewamy do szklanek.
Mango blendujemy na gładki mus, i przelewamy na tapiokę.
I na koniec nasypujemy do szklanek pszenicę z miodem Ekoprodukt.
*innym sposobem przygotowania tapioki jest zalanie jej mlekiem na około godzinę
a następnie gotowanie około 15 min na wolnym ogniu cały czas mieszając.
* zamiast mleka sojowego możemy użyć inne ulubione mleko